Väliaikainen työtodistus

Kun työsuhteesi on vielä voimassa, voit pyytää väliaikaista työtodistusta itsellesi. Se voi esimerkiksi helpottaa uuden työn hakemista. Toisin kuin työsuhteen päättyessä, tässä tapauksessa työnantajalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta antaa työtodistusta. Joissain tapauksissa väliaikaisen työtodistuksen antamisesta on sovittu työehtosopimusmääräyksissä tai työsäännöissä ja silloin asia pitää tarkistaa sieltä. Eli voit pyytää, mutta työnantajan ei ole pakko sitä sinulle antaa.

Yksi asia mikä kannattaa ottaa huomioon pyydettäessä on se, että kun pyydät väliaikaista työtodistusta, se voi synnyttää monenlaisia kysymyksiä työantajasi päässä. Näistä esimerkkeinä:

  • Oletko vaihtamassa työpaikkaa?
  • Oletko irtisanoutumassa?
  • Mihin ihmeeseen tarvitset työtodistusta kesken työsuhteesi?

Kannattaa miettiä etukäteen vastausta kysymykseen, miksi tarvitset väliaikaista työtodistusta. Koska työnantajasi ei ole sitä pakko sinulle antaa, voi löyhät perustelut aiheuttaa sen, että käteesi jää tyhjä arpa. Jollain työpaikoilla voi sanoa suoraan, että olet hakeutumassa uusiin haasteisiin, mutta se ei ole välttämättä kaikissa tilanteissa järkevää. Ihmiset osaavat olla ajoittain myös pikkumaisia.

Jos tarvitset pohjaa väliaikaiselle työtodistukselle voit ladata sen täältä.

Leave A Response