Jokainen työnantaja tarvitsee valmiin työtodistuspohjan. Koskaan ei tiedä milloin sitä voi tarvita. On hyvä pitää halussa myös pari eri vaihtoehtoa työtodistuksesta. Ainakin yksi vaihtoehto arvioinnin kanssa ja yksi ilman arviointia.

Työntekijä voi itse päättää haluaako arvioinnin vai ilman, hän voi pyytää myös molempia. Myös työntekijöiden tulisi säilyttää todistusmallia valmiina, sillä yhä useammat työnantajat pyytävät heitä etsimään sellaisen ja aloittamaan täyttämisen heidän puolestaan. Tiukalla hetkellä siitä voi olla hyötyä, että sinä työntekijänä valmistelet työdistuksen työnantajan puolesta. Voit todennäköisesti vaikuttaa sillä myös omaan arviointiisi.

Löydät sivuiltamme kolme vaihtoehtoa työtodistukselle. Voit ladata jokaisen välittömästi ja aloittaa täyttämisen vaikka heti. Lataaminen on myös ilmaista.

Työtodistuksen pyytäminen kirjallisesti

Työtodistuksen voi tietysti pyytää sanallisesti, mutta jos koet tarpeelliseksi hoitaa asian kirjallisesti, voit tehdä sen seuraavan lomakkeen avulla. Lomakkeella voi pyytää myös muita työhösi liittyviä asiakirjoja kuten palkkalaskelmia tai työsopimusta.

Lomake asiakirjojen pyytämiseen työnantajalta

Lataa työtodistuspohja

Lataaminen on yksinkertaista. Klikkaat haluamaasi linkkiä tästä alapuolelta ja tiedosto latautuu koneellesi. Se on pdf – tiedosto, joten tarvitset sen avaamiseen Adobe Reader – ohjelmiston, Applen Esikatselu – ohjelmiston tai muun vastaavan. Voit täyttää todistuksen suoraan koneellasi ja tulostaa sen allekirjoitusta varten. Voit tietysti myös tulostaa sen suoraan ja täyttää käsin.
Lataa yksinkertainen työtodistusmalli

Lataa työtodistuspohja ilman arviointia

Lataa työtodistuspohja arvioinnin kanssa

Lataa väliaikainen työtodistuspohja

Voit myös ladata väliaikaisen työtodistuksen pohjan. Etkö tiedä mikä väliaikainen työtodistus on? Lue tämä artikkeli niin asia selviää sinulle.

Lataa väliaikainen työtodistus

Lataa väliaikainen työtodistus arvioinnin kanssa

7 Comments

  • Työntekijä on irtisanoutunut esim. 5.12.2016, hänellä on 2vko;n irtisanomisaika. Tuleeko työtodistukseen työsuhteen päättymispäivämääräksi 5.12.2016 vai 19.12.2016?

Leave A Response