Hyvä työtodistus

Työtodistuksen suurin painoarvo on oikeastaan sillä, että sen avulla näkee, että olet tehnyt myös oikeita töitä jossain vaiheessa elämääsi. Monta kertaa itse todistuksesta löytyvät ylistävät sanamuodot eivät palvele yhtään mitään ja jos todellista mielipidettä haetaan, tuleva työnantajasi ottaa yhteyttä edellisiin työnantajiisi ja kysyy heiltä suoraan mielipidettään.

Jos sinulla on vain suppea työtodistus, siitä on vaikea päätellä onko se hyvä vai huono. Suppeasta työtodistuksesta ei löydy mitään kummempia arvosanoja tai syitä työsuhteen päättymiseen. On hyvin vaikea päätellä minkälainen työntekijä on kyseessä. Ainakin hän pysynyt työpaikassa tietyn aikaa ja siitä voi päätellä, ettei kyseessä voi olla työhön täysin kykenemätön henkilö.

Laajennetusta työtodistuksesta voi päätellä jotain. Jos sanallinen arvosanasi on kiitettävä tai hyvä, voi ajatella onnistuneesi. Mikäli työnantajasi uskaltaa henkilökohtaisesti suositella työtodistuksessa sinua, sillä on paljon painoaarvoa. Työtodistuksesi taas menettää uskottavuuttaan, jos siitä selkeästi näkee, että olet itse kirjoittanut itsellesi ylistävän työtodistuksen, jonka työnantaja on sitten vain allekirjoittanut.

Jos haluat työtodistuksestasi hyvän, voit kysyä työnantajaltasi olisiko hän valmis henkilökohtaisesti suosittelemaan sinua ja voiko hänen yhteystietonsa laittaa tuleviin hakemuksiin. Tämä tietysti vaatii sitä, että olet tehnyt työsi riittävän hyvin.

Hyvän työtodistuksen saa tekemällä työsi hyvin, tulemalla toimeen työkavereidesi kanssa ja pyytämällä esimiestäsi suosittelijaksi.

Leave A Response